Există dovezi irefutabile că cei doi au format un cuplu – probabil cel mai faimos din istorie -, dar cronica vremurilor nu a reținut unde se află mormântul Cleopatrei și al lui Marc Antoniu.

Idila Cleopatrei și a lui Marc Antoniu se numără printre cele mai celebre povești de dragoste din toate timpurile. La fel ca Romeo și Julieta, povestea lor este subiectul uneia dintre tragediile lui Shakespeare. Totuși, spre deosebire de Romeo și Julieta, Antoniu și Cleopatra au existat cu adevărat.

Istoricii afirmă că cei doi iubiți și-au dorit să fie îngropați împreună în cazul în care aveau să fie învinși de Roma. Așa cum știm, moartea a venit odată cu înfrângerea, însă locul lor de odihnă rămâne o enigmă pe care mulți cercetători se străduiesc să o dezlege.

Marc Antoniu a fost un general roman, politician și prieten cu Iuliu Cezar. Făcea parte, de asemenea, din Al Doilea Triumvirat, care a pus capăt Republicii Romane la 26 noiembrie 43 î.e.n. În cele din urmă, Antoniu a devenit dușmanul lui Octavian, care era o altă parte a Triumviratului. Antoniu a fost înfrânt și s-a sinucis în anul 30 î.e.n., înjunghiindu-se în abdomen cu propria sabie.

Povestea Cleopatrei este și mai colorată decât cea a iubitului ei. Era de origine greacă și analiza ADN a rămășielor surorii sale vitrege indică faptul că ar fi putut avea sânge african, deși unii oameni din timpurile moderne cred că era cu adevărat egipteană. Asta, probabil datorită statutului ei de ultim faraon al Egiptului.

Relația sa cu Marc Antoniu a dat naștere multor povești. Cu mult timp înainte de această idilă, s-a măritat cu Ptolomeu al XIII-lea și cu Ptolomeu al XIV-lea, amândoi fiind frații ei.

A împărțit domnia asupra Egiptului cu bărbații din familia sa. Apoi, a fost iubita lui Iuliu Cezar, cu care a avut un fiu.

La scurt timp după moartea lui Iuliu Cezar, în 44 î.e.n., Cleopatra a devenit unicul lider al Egiptului, deși oficial conducea țara alături de fiul ei, rezultat în urma relației cu Cezar. L-a întâlnit pe Antoniu în 41 î.e.n. și a avut trei copii cu el.

Au făcut chiar și o nuntă egipteană, în ciuda faptului că Antoniu avea deja o soție, iar povestea de dragoste a continuat până la moartea lui Antoniu. Istoricii presupun că Octavian i-a permis Cleopatrei să organizeze înmormântarea lui Antoniu, după ce Octavian îl învinsese pe acesta și invadase Egiptul.

Citeste tot articolul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here