Te-ai trezit in unele dimineti intr-o caldura aproape insuportabila, in urma unor schimbari bruste de temperatura? Sau poate ca pe timpul noptii ti-a fost foarte frig si in loc sa te odihnesti te-ai simtit neputincios si inconfortabil?

Decorul actual din dormitor te plictiseste teribil si simti deseori ca ai putea produce o schimbare, dar nu stii care e cea mai buna varianta? Daca tu consideri patul ca fiind piesa centrala de mobilier din orice dormitor, parca ai schimba ceva tocmai la acesta, nu?

Poate ca nu iti permiti sa schimbi radical intreg mobilierul din dormitor, dar daca ai raspuns cu da la cel putin una dintre intrebarile anterioare, atunci ce ai spune daca aruncam o privire catre cea mai accesibila solutie: cuverturile de pat.

Ce sunt aceste cuverturi de pat?

Denumirea lor difera de la beneficiar la beneficiar si de la producator la producator. Unii le numesc cuverturi de pat, altii le numesc paturi, asternuturi sau chiar invelitori de panza. Dar utilitatea lor este aceeasi.

O cuvertura de pat este o bucata ceva mai grea de material care se intinde peste lenjeria de pat sau direct peste saltea (in cazul in care nu folosesti lenjerii de pat). Unele cuverturi pot avea o umplutura intre straturile de tesatura pentru a crea un fel de patura mai calduroasa, in timp ce in cazul altora poate fi doar o bucata textila mai grea cusuta de jur imprejurul celor patru laturi.

Indiferent de tipul de invelitoare pe care o alegeti ca sa acoperiti patul, fie o patura sau cuvertura de pat, alege intotdeauna un material care sa fie usor de curatat si care prezinta proprietati rezistente la pete pentru a proteja lenjeria de pat.

De ce sunt recomandate aceste cuverturi de pat?

In primul rand, asa cum am precizat anterior, iti protejeaza lenjeria de pat si salteaua de prezenta iritantilor din casa care pot cauza probleme de sanatate pe termen lung. Cu alte cuvinte, aceste cuverturi de pat te protejeaza impotriva acarienilor de praf sau bacteriilor care se aseaza in saltea si care au capacitatea de a se dezvolta in conditii intunecate. Anumiti acarieni sau bacterii iti pot crea probleme respiratorii sau iti pot agrava anumite conditii ale pielii, dar utilizarea unei cuverturi de pat impiedica acest lucru sa se intample.

Pot fi cumparate pentru a schimba decorul dormitorului

Si bineinteles, intreaga ambianta. In cazul in care te simti nesatisfacut/a de aspectul actual al dormitorului sau daca tu crezi ca patul ar merita sa fie acoperit de o  pata incredibil de frumoasa de culoare sau culori, atunci o cuvertura de pat este alegerea cea mai buna.

Ofera mai multa caldura decat un simplu asternut de pat

Unii oameni aleg sa foloseasca doar cuverturi de pat in timpul lunilor de iarna, atunci cand temperaturile scad considerabil, iar costurile de incalzire cresc pe masura. Daca vrei totusi sa pastrezi un aer respirabil in casa si sa te bucuri in limitele normale de un ambient calduros, atunci o cuvertura de pat iti asigura mai multa caldura, fara a fi nevoit sa mai consumi energie termica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here